ROMANS

Romans

De volgende boeken van mijn hand zijn verschenen.

Historische roman
14 mei 2022
Godijn Publishing

Na de dood van zijn vrouw Yken wordt Jan de Brouwer gekweld door schuldgevoel. In 1554 ontvlucht hij zijn geboortedorp en vindt werk als brouwersknecht in de abdij van Tongerlo. Daar draagt hij in stilte zijn verlies. 

De rust wordt ruw verstoord als de abt sterft. Een machtsvacuüm ontstaat. Jaak Veltacker, de sluwe kamerling, wil de abt opvolgen en vraagt Jans hulp. In de oplaaiende machtsstrijd maakt Jan kwaadaardige mannen tot zijn vijanden. Hij belandt in een kat-en-muisspel met een levensgevaarlijke roversbende en een onbetrouwbare schout.  
LEES MEER

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Een brute moord. Twee mannen zijn getuige: Darren probeert de jonge vrouw te redden van het in het lantaarnlicht flikkerende mes. Hij moet zijn optreden op een verschrikkelijke manier bekopen. Arend, die door de schok aan de grond genageld toekijkt, realiseert zich op dat moment nog niet hoe hij zichzelf voor zijn machteloosheid zal vervloeken.
LEES MEER

Een doodgewone studentenavond: drank, drugs, en benevelde seks in het vooruitzicht. Op zoek naar een sigaar vindt Timotheus zijn grootvader – dood. De volgende dag hoort hij een gekrijs uit de kelder komen. Vijf geketende vrouwen en een arrestatieteam wachten hem op. Tien jaar brengt hij door achter de tralies, ten onrechte veroordeeld voor mensenhandel.
LEES MEER

De meeste mensen zijn geïntrigeerd door de Succesvollen: van de nieuwe auto van de buren, tot het kapsel van de laatste superster. Maar wat zou je zien als je achter hun zorgvuldig opgetrokken façades kon kijken? Zouden ze nog steeds bewonderenswaardig zijn, net zo gewoon als ieder ander of zijn ze verderfelijker dan je ooit had durven dromen?
LEES MEER

Copyright © 2021 Martin de Brouwer