De HEERLIJKHEID

Na de dood van zijn vrouw Yken wordt Jan de Brouwer gekweld door schuldgevoel. In 1554 ontvlucht hij zijn geboortedorp en vindt werk als brouwersknecht in de abdij van Tongerlo. Daar draagt hij in stilte zijn verlies. 

De rust wordt ruw verstoord als de abt sterft. Een machtsvacuüm ontstaat. Jaak Veltacker, de sluwe kamerling, wil de abt opvolgen en vraagt Jans hulp. 

In de oplaaiende machtsstrijd maakt Jan kwaadaardige mannen tot zijn vijanden. Hij belandt in een kat-en-muisspel met een levensgevaarlijke roversbende en een onbetrouwbare schout. Zij dwingen hem terug te keren naar zijn familie en vrienden. Terwijl het verleden aan zijn geweten knaagt en schaamte hem verteert, zet hij alles op alles om zijn geliefden te beschermen. 

Ondertussen blijkt de liefde onverbiddelijk. Durft Jan zich opnieuw over te leveren aan de hartstocht?

DeHeerlijkheid - smal

Als liefde het slechtste eist …

Een brouwerszoon uit Moergestel, een speldenmaker uit ‘s-Hertogenbosch, en een novice in de abdij van Tongerlo verloochenen uit naam van de liefde alles dat hen dierbaar is. In een wereld waar de onrust borrelt aan de oppervlakte komen hun levens op ramkoers te liggen. 

De Heerlijkheid is verkrijgbaar bij elke (online)boekhandel.

Softcover ISBN: 978-94-93266-89-6
Historische roman
1e druk: mei 2022
€ 23,99
Godijn Publishing

E-book ISBN: 978-94-6464-005-2
€ 9,99

Luisterboek
€ 12,99
ISBN: 978-94-6464-096-0
Via uw favoriete luisterplatform.

De Heerlijkheid is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is een roman op de scheidslijn tussen fictie en non-fictie. Van de naam van de stalknecht tot de laatste tralie van de Gevangenpoort in ‘s-Hertogenbosch, ieder detail kent zijn eigen verhaal.

Graag neem ik u mee naar het Brabant van de zestiende eeuw. Bent u geïnteresseerd in een lezing of wilt u meer informatie, neem dan contact op?

Copyright © 2023 Martin de Brouwer