Auteur

Biografie

Martin de Brouwer MSc (1988). Auteur van romans en korte verhalen. Fictie en non-fictie. Vaak, maar niet uitsluitend met een historische inslag.

Ik was werkzaam in de vastgoedwereld toen ik gedurende stamboomonderzoek het verhaal van Jan de Brouwer ontdekte. Zijn verhaal, meer dan dan een half A4-tje was het toen nog niet liet me niet meer los. Ik wist dat als ik zijn verhaal wilde horen, ik het zelf moest vertellen. 

Ik had echter nog nooit een letter fictie op papier gezet. Ik schreef om de pen te scherpen, drie romans die ik publiceerde in gelimiteerde oplages. Daarnaast verschenen mijn verhalen bij onder meer: Uitgeverij Historische Verhalen, Frontier Tales en Godijn Publishing. Non-fictie van mijn hand werd gepubliceerd door  Historiek en Brabants Erfgoed.  

Ondertussen “plunderde” ik de archieven op zoek naar meer informatie over Jan de Brouwer. Ieder uur dat ik werkte, aan wat uiteindelijk mijn roman De Heerlijkheid zou worden, ontpopte zich meer van een verhaal over onmogelijke liefdes, roversbendes, corrupte schouten en machtsbeluste priesters.

De Heerlijkheid is gebaseerd op zestiende-eeuwse archieven en honderden historische bronnen. Ze loopt over de scheidslijn tussen fictie en non-fictie. Ieder detail, van de naam van de stalknecht tot de laatste tralie in de Gevangenpoort van ‘s-Hertogenbosch, heeft zijn eigen verhaal. Ik nodig u uit mij uit te dagen.

De Heerlijkheid is een verhaal geworden over echte mensen, in de blubber, ontdaan van hun laatste goed en smachtend naar het laatste sprankje hoop en liefde. Vanaf mei 2022 brengt Godijn Publishing De Heerlijkheid naar jullie toe. 

Ondertussen blijft de pen niet onaangeroerd. Non-fictie artikelen en korte verhalen verschijnen her en der. Al het laatste nieuws kun je vinden onder actueel. En een volgende historische roman – nieuwe mensen en nieuwe intriges – ze verschijnen reeds aan de horizon.

Martin de Brouwer MSc

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tijd is een illusie.

Copyright © 2022 Martin de Brouwer